Menu

Ansvarsfullt spelande

Oavsett vilket spel ni gillar, anser vi på Rätta Lotto att spelande är en typ av underhållning som kan vara både spännande och roligt om det görs på ett ansvarsfullt sätt. Vi gör vårt bästa för att se till att alla våra läsare har full kontroll när det handlar om att spela och därför har vi gjort denna sida som ger dig tillräckligt med verktyg för att hjälpa vid eventuella spelproblem.

Vi förstår att vissa lottospelare kan genomgå jobbiga perioder och tycker det är svårt att kontrollera sitt spelbeteende. Vi tror också på att lära och informera våra kunder om vilka åtgärder de kan ta för att spela ansvarsfullt och förebygga ett problematiskt spelande. Informationen du hittar nedan gäller inte bara lotto, utan även spelproblem med andra produkter som involverar spel med riktiga pengar.

Minderåriga spelare

En individ som ansöker om ett medlemskonto på en lottosida eller en annan licensierad spelsida online garanterar och företräder att inte vara under arton (18) är gammal, eller den lagligt bestämda åldern i landet där spelaren är bosatt eller belägen.

Minderåriga kan inte registrera sig som en spelare och kan inte inneha ett spelbolag konto. Online spelsidor förbehåller sig rätten att begära ett åldersbevis och genomföra kontroller för att verifiera den tillhandahållna informationen. Spelkontto kan komma att suspenderas fram till dess att ett tillfredsställande åldersbevis tillhandahålls.

För att skydda minderåriga från att komma åt spelhemsida, rekommenderar vi att ansvarsfulla föräldrar installerar Internetfiltreringsprogram på deras datorer. Denna programvara styr det visade innehållet, blockerar hemsidor och skapar lösenord för att förhindra våra speltjänster att bli tillgängliga för minderåriga spelare. Det finns flera alternativ för internetfiltreringsprogram att välja mellan.

Följande länkar är erkända leverantörer för filtreringsprogram:

www.netnanny.com
www.cyberpatrol.com

Problemspelare

Responsible Gaming-stiftelsen beskriver Problemspelare så här:

Problemspelare har en stark längtan att ständigt spela trots skadliga negativa konsekvenser eller en vilja att sluta. Problemspelare beskrivs ofta genom ifall skada upplevs av spelaren eller andra, snarare än av spelarens beteende. Allvarligt problemspelande kan diagnostiseras som kliniskt patologiskt spelande om spelaren uppfyller vissa kriterier. Patologiskt spelande är en vanlig störning som kan få både sociala- och familjekonsekvenser.

Självhjälp-hemsidor

Följande kontaktuppgifter av självhjälpsorganisationer erbjuder råd och vägledning för beroende spelare och deras familjer. Alla organisationer ger konfidentiellt råd och support via telefonhjälplinje och via e-post.

Responsible Gaming Foundation (Malta) http://rgf.org.mt/

Om en lottospelare skulle vilja hindra sig från att komma åt allt spelande, vadsatsning eller speltjänster på nätet rekommenderar vi följande organisationer:

Gamblock www.gamblock.com

Gamblock blockerar alla åtkomst till spelhemsidor på Internet. Det kan hjälpa problemspelare att förhindra farorna av obegränsat spelande.

I extrema fall av spelberoende förbehåller sig seriösa online spelbolagen rätten att agera på kundens vägnar genom att stänga kontot och återbetala eventuellt positivt saldo. Vi kommer också råda kunden att kontakta en självhjälpsorganisation.

Självuteslutning

Bra spelbolag med lotto på nätet erbjuder flera alternativ med olika perioder av självuteslutning. Om du som kund känner att du har ett spelberoende eller önskar bara ta en paus från spelande kan du utesluta dig från spelande antingen tillfälligt eller permanent.

När du loggar in på ditt spelbolag på nätet, kan du klicka på Ansvarsfullt Spelande-delen och välja självuteslutningsperioden du önskar. De bör erbjuda olika självuteslutningsperioder, till exempel:

  • 24 timmar
  • 7 dagar
  • 15 dagar
  • 1 månad
  • 3 månad
  • 6 månader

Om du önskar att permanent utesluta dig kan du skicka ett mejl till lottosidans kundtjänst. För detta ändamål måste din e-postadress i vanliga fall matcha samma som finns registrerad på kundkontot. När ditt konto stängts permanent kan du aldrig registrera dig på denna hemsida igen.

Ställa In Insättningsgränser

Spelsidornas kunder som önskar spela ansvarsfullt kan sätta en maxbudget för deras spelaktivitet. När gränserna sänks av lotto-, betting-, bingo-, poker- eller casinospelaren, träder de i kraft omedelbart. När gränser höjs träder den nya gränsen i kraft efter sju dagar. Du kan sätta dina gränser direkt genom att logga in på ditt spelkonto och under Ansvarsfullt Spelande-delen kan du ställa in dagliga, veckovisa eller månatliga gränser.

Transaktionshistorik

Alla kunder hos seriösa spelbolag med lotto och andra spelprodukter har enkel tillgång till deras transaktionshistorik så att de kan övervaka sina insättningar, uttag och spelaktivitet. Detta kommer hjälpa dig att enklare bedöma ditt beteende och förhindra ett eventuellt spelberoende.