Menu

Bolagsspel på Lotto

Att spela tillsammans har aldrig varit enklare än nu. Med ett bolagsspel hos Svenska Spel sköts alla transaktioner till och från bolaget på ett smidigt och säkert sätt. Du kan även vara med och spela tillsammans med andra för att ha bättre chans om jackpott på lottosidor på nätet.

Så samla dina vänner, bekanta eller arbetskompisarna och spela ihop på exempelvis Stryktipset, Topptips, Lotto och Kenospel. I denna artikel förklarar vi hur andelsspel fungerar. Det är alltså samma sak egentligen som bolagsspel. Vi på Rätta Lotto är mer vana vid att kalla gruppspel för bolag, men så är kanske inte fallet bland dina kompisar.

Så här fungerar bolagsspel hos Svenska Spel

Du spelar tillsammans med andra. Ni har ett gemensamt Svenska Spel-konto. Vinner ni något, delas hela vinstsumman mellan alla som är med i bolaget. Endast ifall vinstbeloppet är över 5 000 kronor per varje enskild deltagare i bolaget, får ni pengarna överförda till personliga konton. Annars stannar de på det gemensamma. Besök Svenska Spel och Logga in med kundnummer för att börja spela. Läs mer i detalj om hur andelsspel på lotto fungerar nedan.

Men innan vi går vidare, vill vi ge lite mer information om tjänsten bolagsspel hos Svenska Spel. Denna tjänst tillhandahålls för närvarande endast av detta svenska monopolbolaget och fungerar med följande spelprodukter: alla tipsspel, Keno, Lotto med Jokerspelet och så kallade externa systemspel.

För att spela med bolaget krävs det att minst två medlemmar tackat ja och fört över pengar till bolaget. Alla medlemmar kan lägga spel med bolaget. En annan viktig fråga bland de som är med i veckans andelsspel lyder så här: när dras lotto. Svaret på denna fråga får du i vår sektion om lottodragningar.

Att spela bolagsspel på lotto: Steg 1

 1. Gå in på Svenskaspel.se Login och gå sedan till Arenan/Bolagsspel från din mobil, surfplatta eller dator. Här kan du även spela Bolagsspel på Stryktipset, om du så vill
 2. Godkänn våra nya regler och villkor.
 3. Nu är du redo att göra insättningar samt spela i bolag.

Starta nytt bolag hos Svenska Spel

 1. Klicka på fliken ”Bolagsspel”, och därefter på knappen ”Skapa bolag”.
 2. Fyll i vilket namn ditt bolag ska ha.
 3. Fyll i vilket belopp du vill att dina medlemmar ska sätta in (frivilligt).
 4. Skriv in mejladresserna till de du vill bjuda in i bolaget.
 5. Skriv ett meddelande (frivilligt).
 6. Klicka på ”Skapa”, och bekräfta sedan genom att klicka på ”Skapa och bjud in”.
 7. När de tillfrågade har bekräftat din inbjudan och satt in pengar i bolagsspel på lotto kan du spela.

Gå med i ett bolag

 1. När du har fått en inbjudan klickar du på länken i mejlet, alternativt acceptera meddelandet som ligger högst upp på bolagsspelssidan när du loggat in.
 2. Klicka på det bolag du vill sätta in pengar i.
 3. Välj fliken ”Insättning” och för över det belopp bolagshållaren har meddelat att du ska sätta in.
 4. Eventuellt har bolagshållaren redan i mejlinbjudan rekommenderat ett belopp att sätta in. Klicka i så fall på den knappen i mejlet och pengarna sätts automatiskt in på ditt bolagskonto.

Spela via bolaget

 1. Klicka på det bolagsspel på lotto eller en annan spelprodukt som du vill spela från.
 2. Klicka på ”Spela” och välj produkt (Stryktipset, Lotto, Keno etc).
 3. Lägg ditt spel och klicka på ”Betala”.
 4. Om du inte gått via ditt bolag kan du i betala-läget välja ”Byt saldo”, och därefter välja vilket bolag pengarna ska dras ifrån.

Saldon för bolagsspel

Spelbart saldo

Spelbart saldo för att kunna spela bolagsspel på lotto är det lägsta medlemssaldot multiplicerat med antalet medlemmar inklusive eventuellt saldo på avrundningskontot (se nedan).

Bolagssaldo

Bolagssaldo är det totala beloppet av samtliga medlemmars saldon.

Ditt saldo i bolaget

Det saldo du har i bolaget och som kan tas ut.

Avrundningskonto vid bolagsspel

Avrundningen sker till hel krona som alltså dras av från varje Svenska Spel medlems konto vid betalning samt vinst i spelet. Pengar som inte kan fördelas sparas separat på ett så kallat avrundningskonto för bolaget i ditt bolagsspel.

Notera att dessa pengar hämtas från avrundningskontot vid nästa spel/vinst vilket innebär att summan på kontot maximalt kan vara 4 kronor och 50 öre för ett bolag med 5 medlemmar. Om Spelbolaget avslutas tillfaller eventuell behållning på avrundningskontot bolaget bakom bolagsspelet, i det här fallet Svenska Spel.

Vanliga frågor om bolagsspel

Det finns en rad vanliga frågor som spelare ställer om andelsspel. Dessa handlar inte bara vid bolagsspel på Lotto, utan även om andra produkter. Stort sett är det alltså samma frågor vi söker svar på. Nedan presenterar vi de som är mest populära. Vi hoppas att du inte behöver köra Svenskaspel.se log in för att få svar på dem. Det är ju därför Rätta Lotto finns här: för att hjälpa dig med allt kring lotto.

Hur många medlemmar kan det vara i ett bolag?

Ett bolag kan bestå av max 20 medlemmar. I det antalet ingår även vilande medlemmar. Under en tolvmånadersperiod kan bolag max ha 64 olika medlemmar.

Hur många bolag kan jag skapa?

Du kan vara bolagshållare för maximalt 75 bolag.

Hur många bolag kan jag vara medlem i?

Du kan vara medlem i 150 olika bolag utöver de du själv är bolagshållare för.

Vad är insättningsrekommendation och hur fungerar det?

När en bolagshållare skickar inbjudan till ett bolagsspel kan denne även välja att föreslå en summa som varje medlem i bolaget ska överföra till det gemensamma saldot. Detta gör det smidigare att överföra pengar och spela. Denna rekommendation är dock frivillig att fylla i för bolagshållaren, och frivilligt för medlemmen att följa.

Hur lägger jag ett spel åt ett bolag?

Om du spelar via ett bolag på bolagsspelssidan är det automatiskt det bolaget som blir belastat när du klickar på betala-knappen. Om du vill ändra till ett annat bolag eller spela privat, klickar du på ”Betala” och sedan på ”Byt saldo”. Där får du då välja ett annat bolag eller om du spela från ditt privat konto.

Vem kan lägga spel i bolaget?

Alla aktiva medlemmar kan lägga spel, förlänga spel och även annullera spel. För att annullera ett spel måste medlemmen som annullerar spelet själv ha deltagit i det aktuella spelet.

Hur gör jag för att hitta medlemmar till mitt bolag?

I bolagsforumet kan du diskutera bolagsspel och hitta andra spelare att spela tillsammans med.

Vilka spel går att spela som bolagsspel?

Följande spel går i dagsläget att spela i bolag: Stryktipset, Europatipset, Topptipset, Måltipset, Powerplay, Bomben, Keno, Lotto med Joker.

Vad är hemmaplan på Svenska Spel?

Sista fråga som är populär bland de som är med i bolagsspel på lotto är den vi inte har kunnat hitta svaret på. Vi hoppas ni kan hjälpa oss och skicka in er gissning på vad hemmaplan på Svenska Spel är för något. Tydligen så söker hundratals svenskar efter denna fras varje år. Vi har besökt Svenska Spel för att logga in med kundnummer vi har fått. Efter detta har vi letat efter svaret febrilt, men inte har lyckats hitta någon bra information. Var snäll och maila oss på en gång, om du har svaret.