Menu

Italienska Lotto

Precis som vi svenskar så är Italienare ett speltokigt folk. Framförallt så är lotto omåttligt populärt i landet. Med tre dragningar i veckan så får SuperEna Lotto, Italiens största lotteri, invånarna att ständigt drömma om storvinsten och ”La Dolce Vita”.

Italienska Lotto Bild

I dag kan även vi svenskar ta del utav SuperEna Lotto. Förutom enorma jackpottar utan tak så är alla vinster som delas ut till Sverige skattefria!

Om Italienska Lotto

Italiens lottokultur sträcker sig långt tillbaka i historien. Redan på 1950-talet startade Italienska Lotto under namnet ”EnaLotto”. År 1997 gjorde man en ny-lansering och idag kallas lotteriet ”SuperEna Lotto”. Förutom italienska spelare så spelas Italienska Lotto idag utav lottofantaster från alla världens hörn.

Italienska Lotto dragningar

Hela tre Italienska Lotto dragningar sker varje vecka. Tiderna för dragningarna är tisdagar, torsdagar och lördagar runt klockan 20:00 svensk tid. Att se dragningarna live kan bli svårt om du inte bor i Italien. Det enklaste sättet att få reda på vinnande nummer är att kolla in din lottosajt efter dragning.

Spela Italienska Lotto på nätet

Italienarna har idag delat med sig av lottoglädjen och det är hur enkelt som helst att spela Italienska Lotto på nätet! De flesta lottosajterna erbjuder möjligheten att spela på Italienska Lotto. Det enda du behöver göra är att välja din favoritsajt, klicka dig in på Italienska Lotto och lämna in din rad. Sedan är det bara att hålla tummarna!

Reglerna för att spela på Italienska Lotto är enkla. Du väljer 6 stycken nummer mellan 1 och 90. Du vinner jackpotten om du prickar alla nummer rätt.

Italienska Lotto Resultat

Om du vill se veckans Italienska Lotto resultat så kan du antingen surfa in på SuperEnas officiella hemsida eller kolla in din lottosajt. De flesta lottosajter erbjuder även att möjligheten att skicka ut veckans lottonummer till din e-post direkt efter dragning.

Italienska Lotto rekordvinster

Ett speltokigt land som Italien har givetvis delat ut några riktiga storvinster till sina lottospelare under åren! Bland Italienska Lotto rekordvinster så finns det en rad med miljardbelopp, varav den största vinsten hamnade på hela 1,7 miljarder kronor!