Menu

Spelutbudet på nätet växer sig större

Spelutbud på nätet

På Rätta Lotto har vi valt att fokusera på lottospel, bingo, Keno och skraplotter. För många är det mer än tillräckligt, men det finns ännu fler spel att välja bland på dagens spelsajter. Spelen blir bara fler och kategorierna vidgas med nya underkategorier. Och de går fort. Det släpps nya spel varje månad. Spelsajterna har inget stopp och spelautomater som bordsspelen kan uppgå i hundratals på en och samma sajt.

De om är nyfikna på vilka andra spelkategorier som finns på nätet idag kommer här att få en överblick av vilka de är och vad de innehåller.

Spelautomater

Kategorin med spelautomater är den som innehåller flest valmöjligheter. Spelautomaterna har blivit väldigt populära tack vare att de kommer i olika varianter, vilket har lett till att det finns flera underkategorier. Det finns bland annat klassiska spelautomater, progressiva spelautomater, jackpottslots och videoslots. Slots är det engelska namnet för samma spel och spelsajterna brukar använda båda termerna. Det är viktigt att notera att de betyder samma sak. Alla spelautomater går ut på samma sak men kan innehålla olika funktioner. Målet är att få ett visst antal symboler i rad på flera snurrande rullar. Dessa är oftast fem på en dator, men kan bli så få som tre i mobilen.

NetEnt, Microgaming och Play N Go är tre stora spelleverantörer som utvecklar spelautomater. De ligger bakom populära spel som Starburst, Mega Moolah och Crazy Cows. NetEnt och Play N Go är svenska företag som har slagit igenom i Europa och NetEnt har nu tagit steget till USA.

Spelutbud på nätet

Bordsspel & Livespel

Det här är två separata kategorier med mycket gemensamt. Det är oftast samma spel som spelas med skillnaden att kategorin bordsspel innehåller spel som spelas mot en dator medan livespelen spelas med en dealer. I dessa kategorier finns spel som blackjack, roulett, baccarat och craps. I live-kategorin spelas spelen genom en streaminglänk där en dealer sköter spelet precis som det hade gått till i verkligheten. Syftet med live-spelen är att förstärka casinokänslan. Mr green co har tagit steget ännu längre genom att skapa en särskild VIP-service för sina lojala spelare. De har tagit fram en kunglig service som ger spelarna tillgång till en privat conciergeservice, snabbare uttag och avgiftsfria tjänster. Medlemmarna har också möjligheten att ta del av särskilda kampanjer och evenemang som både passar deras spelande och som ges som ett extra tack.

Betting & Odds

Det här är en av de dominerande spelkategorierna. Att betta på sport utgör en stor del av spelandet på nätet och det ökad stort förra året. Svenskar är generellt sportintresserade, och framför allt av fotboll. Den naturliga utvecklingen har blivit att många vill spela på matcherna de tittar på. Det finns ett enormt utbud av sporter och det går att spela på alltifrån exakta resultat till vem som gör det första målet. Det går också att välja att spela på liveodds.

Den som trodde att det här var allt har ännu mer att hitta. Det är värt att gå igenom spelkategorierna för att se vad som erbjuds, för det går definitivt att hitta något nytt.