Menu

Euromillions

Om du vill spela på Europas största lotteri med de allra högsta vinsterna så är valet enkelt. Du måste testa nästa Euromillions dragning. Lottospelet startades redan år 2004 i Storbritannien, Frankrike och Spanien. Upplägget påminner något om Vikinglotto som är så populär hos oss i Sverige och i hela Norden.

Idag har fler europeiska länder anslutit sig och även om Sverige inte officiellt är med i lotteriet, så går det idag att spela Euromillions från Sverige online. Det finns ett tiotal svenska spelsidor med lotto bonus som erbjuder dig möjligheten att köpa lotter till dragningar och vinna miljoner.

Hos oss hittar informationen om säkra lottosidor som inte är en bluff hos oss på Rätta Lotto. Vi undviker nämna fejk sidor. Varje spelbolag som vi presenterar på våra sidor har Euromillions Jackpot och drivs av ett seriöst företag.

Priset för en lottorad ligger på €3.50 (cirka 30 SEK). Som du kan se nedan så finns det chans på löjligt stora vinster. Dessutom så är alla vinster från Euromillions skattefria och betalas ut som en klumpsumma. Det fungerar på exakt samma sätt som om du vinner stort på Mega Fortune eller en annan online spelautomat med jackpott. Spelsidor som erbjuder dig lottojackpottar har ju samma licens och måste följa samma krav som nätcasinon.

Precis som är fallet med en del andra lotterier så finns det en cool reklamfilm från England som handlar om Euromillions Lottery. Klicka på fönstret nedan för att se video och göra din dag något roligare.

Euromillions dragningar

euromillions dragning lottoOm du vilja följa Euromillions dragningar så sker dessa i Paris varje tisdag och fredag klockan 20:45 svensk tid. Eftersom Sverige inte officiellt är med i lotteriet så visas inte Euromillions France dragningar på svensk TV.

Det är samma problematik här som för franska lottoköpare som vill följa Eurojackpot Finland dragningar eller rätta Vikinglotto raden live. De får inte det för att landet de bor i inte har sändningsrättigheter.

Visst känns det hela som något slags oligopol där stora lotton har delat Europa i bitar. Det är fel. Bra då att det finns en del spelsidor där du kan se Euromillions dragningar live och i efterhand. Vi på Rätta Lotto står för fri marknad och vill att kunna köpa en lott, vinna största jackpottar och följa hur numren dras, oavsett var själva dragningen sker.

Spela Euromillions på nätet

Det finns idag en rad olika hemsidor där du kan spela Euromillions på nätet. Förutom några av lottosajterna som finns recenserade här på sidan, så går det även att spela Euromilliones i Spanien på deras officiella hemsida. Där kan enkelt och bekvämt fylla i dina lottorader inför veckans dragningar. Varje rad kostar 30 svenskar kronor. Tydligen så går det även att göra detsamma på deras officiella engelska sidan, vilket kan vara bra för dig som inte kan spanska.

Vi föredrar spelsidor med lotto bonus och avvaktar med att testa officiella sidan. Hos utländska spelbolag går det även att få en rabatt på radpriset. Ibland får vi även cashback på våra förluster. Det är lönsammare att spela om Euromillions Jackpot online, anser vi.

Det finns endast en enda nackdel med att välja spelsidor med Malta eller Gibraltar licens. Där publiceras inte listor över Euromillions vinnare. Dessa går att få endast på lottons officiella hemsida.

Euromillions Resultat

Om du vill se Euromillions resultat från den senaste dragningen och rätta raden, är det enklaste alternativet att surfa in på ditt spelbolags hemsida. Alla bra spelsidor har rätta rader lättillgängliga. Det räcker med ett par knapptryck så ser du hur senaste dragningen har slutat.

Det går också bra att kolla veckans Euromillions resultat på lotteriets egen hemsida. Oavsett vilken metod du väljer för att rätta lotto, går det fort. Du behöver sällan avsätta mer än bara ett par minuter. Allt du behöver göra är att logga in på ditt spelkonto eller fylla i dina lottonummer.

Euromillions Rekordvinster

När det kommer till jackpottar på lotto så är Euromillions svårslagna. Euromillons rekordvinster uppgår ofta till löjligt höga belopp som konkurrenterna inte är i närheten av. Nedan kan du se Euromillions största vinster genom tiderna.

  • #1 – Euromillions största jackpotvinst någonsin har delats ut två gånger. Den första gången till en brittisk spelare år 2012 och den andra gången till en portugisisk spelare år 2014. Vinstsumman landade båda gångerna på €190 miljoner, alltså runt 1.8 miljarder (!) svenska kronor. Det finns nog bara ett lotteri i världen som kan slå detta och det är amerikanska Powerball.
  • #2 – Tvåa på listan hamnar en spelare från Storbritannien som år 2011 kammade hem €183 miljoner.
  • #3 – På plats nummer tre över Euromillions rekordvinster finner vi en vinst från 2012, då en fransk spelare plockade hem närmare €170 miljoner.

Listan med Euromillions rekordvinster fortsätter med över 15 spelare som vunnit minst 1 miljard kronor. Som du ser så är jackpottarna på detta lottospel av en helt annan kaliber än exempelvis Svenska Spels Lotto. Notera att det för närvarande inte är känt, om någon redan har hunnit bli miljonär på Euromillions Jackpot i Sverige.

Vi hoppas på att svensklicensierade spelsidorinte bara börjar publicera resultat utan även informationen om svenska vinnare. Det återstår att se dock om spel på Euromillions godkänns av Lotteriinspektionen när regleringen träder i kraft nästa år.