Menu

Stryktipset

Tippa stryktipset

Det är inte bara lotto som har saftiga rullande jackpottar med miljoner att vinna. Stryktipset är en annan produkt som är högintressant för alla spelare som hoppas på en storvinst. Du behöver inte vara bra på fotbollsbetting för att få 13 rätt. Är jackpotten stor, satsar många på detta totospel precis som de gör på lotto.

Det finns tre olika sätt att tippa Stryktipset utan förkunskaper:

  1. Genom att använda Xperten – en tjänst tillhandahållen av spelbolaget;
  2. Välja 1, X eller 2 själv på måfå
  3. Hitta en slumptalsgenerator på nätet och slumpa spelutgångar.

Stryktipset är ett av Svenska Spels mest klassiska och älskade spel. I generationer tillbaka har fotbollsfanatiker samlats kring den lokala tobaks- eller spelbutiken för att rätta sina kuponger och diskutera veckans kommande matcher. Tack vare teknikens utveckling så går det idag även att spela Stryktipset på nätet, direkt via din mobiltelefon eller surfplatta.

I artikeln nedan så har vi sammanfattat vad Stryktipset är, hur reglerna ser ut, vilka vinster som går att kamma hem samt hur du kan spela Stryktipset online.

Stryktips regler

Cantona i reklamfilmen för Stryktipset

Genom åren har en del stora fotbollsspelare ställt upp i reklamfilmer för Stryktipset. Fransmannen Eric Cantona är en av dem.

När Stryktipset lanserades år 1934 så fick spelarna stryka ett sträck över de lag som man trodde skolla förlora matcherna, därav namnet Stryktipset. År 1969 så utökades antal spel som är med i Stryktipset från 12 till 13 stycken.

Reglerna för Stryktipset är egentligen väldigt enkla; du tippar på utfallet av 13 olika fotbollsmatcher. Du tippar 1 om du tror att hemmalaget vinner, X om du tror på oavgjort och 2 om du tror att bortalaget kommer att vinna. Oftast så kommer matcherna från den svenska och engelska ligan. Att tippa en enkel rad på Stryktipset kostar endast en krona och för att ett spel skall registreras så måste du lämna in minst två rader.

Stryktips jackpott

Det går, med en väldig massa tur och en hel del skicklighet, att kamma hem en Stryktips jackpott. Denna jackpott är progressiv, vilket betyder att den ökar för varje vecka som ingen vinner den. Om ingen spelare skulle lyckas få 13 rätt så byggs alltså jackpotten på tills veckan därpå. Detta fortgår enda tills någon lyckas få 13 rätt. När flera spelare får 13 rätt samtidigt så delas jackpotten mellan dessa.

Om en spelare däremot är ensam med 13 rätt så vinner denne automatiskt 20 miljoner kronor. Denna Stryktips jackpott har bara delats ut en gång sedan beloppet höjdes (tidigare var det 10 miljoner kronor). Detta skedde år 2011 då en lycklig spelare från Malmö var den ende som tippade rätt i alla 13 matcherna.

Stryktips vinstplan

13 rätt är respekt reklamklipp skärmdump

För att kunna vinna på Stryktipset så måste du tippa rätt i minst 10 matcher av 13. Sammanlagt så läggs 65 % av alla insatser på Stryktipset i vinstpotten. Dessa fördelas på följande sätt;

  • 13 rätt: 40 procent av spelomgångens totala vinstpott
    12 rätt: 15 procent
    11 rätt: 12 procent
    10 rätt: 25 procent

Dessutom finns det en så kallad garantifond med i Stryktipsets vinsttabell som uppgår till 8 procent.

Som du ser så ger Stryktips vinstplan nästan hälften av vinstpotten till spelare med 13 rätt och en fjärdedel till spelare med 10 rätt. Om vinstutdelningen skulle bli under 15 kr så delas ingen vinst ut. Dessa pengar flyttas istället över till nästa veckas spel. Detta sker relativt ofta för 10 rätt och vid enstaka tillfällen för 11 rätt.

Garantifonden är till för att spelare som är ensamma med 13 rätt skall få 20 miljoner kronor.

Stryktips på nätet

Trött på att ta dig till den lokala spelbutiken för att lämna in veckans kupong? Inga problem! Idag är det hur lätt som helst att spela Stryktips på nätet. Allt du behöver göra är att surfa in på Svenska Spels hemsida och kryssa i matcherna. Detta går att göra både via din dator, telefon eller surfplatta.

Kom ihåg att du måste registrera dig hos Svenska Spel för att kunna spela, vare sig det gäller Stryktips på nätet eller i butk.

Ettkrysstvå

Så ser Betssons alternativ till Stryktips ut

Spela stryktipset på nätet med Betssons Ettkrysstvå. Så ser sidan ut. Att tippa är smidigt och enkelt och funkar i mobilen också.

Ett annat alternativ för dig som gillar att spela på Stryktipset är att kolla in Betsson och deras stryktips Ettkrysstvå. De bägge spelen är nästintill identiska.

Precis som på Stryktipset så går Ettkrysstvå ut på att tippa 13 stycken fotbollsmatcher. En skillnad är dock att Ettkrysstvå enbart erbjuder Engelska matcher. Vad som är positivt med Ettkrysstvå är dock att återbetalningsprocenten är högre, hela 20 %.

Vinstutdelningen på Ettkrysstvå sker alltid vid 10, 11, 12 eller 13 rätt.

En annan skillnad mellan spelen är att utdelningen på Ettkrysstvå baseras på odds och inte på hur andra spelare har satsat.

13 rätt på Stryktipset – Tips

Minns du den gamla reklamen ”13 rätt är respekt”?

Att få 13 rätt på Stryktipset är inte helt enkelt. Faktum är att vinstchansen bara är 1 på drygt 1.5 miljoner. Du kan dock själv påverka dina odds genom att spela smart! Nedan har vi listat tre tips som du kan använda nästa gång som du spelar på Stryktipset.

Tips 1: Gör din research

Soccerway screenshot

Soccerway är en perfekt sida för fotbollsstatistik och fakta. Sidan är tillgänglig på ett tjugotal olika språk. Tyvärr är den fortfarande inte överssatt till svenska. Å andra sidan, krävs det inga stora språkkunskaper för att hitta statistik och information om fotbollsmatcher.

Ta reda på så mycket bakgrundsinfo som du kan om alla matcher. Se till att du kan backa upp varje tips med argument. Hur har lagen spelat de senaste matcherna? Hur spelar dem på hemma-/bortaplan? Finns det några skador i något av lagen? Hur ser innebörders möten ut från tidigare? Använd gärna stora informationssidor om fotboll som innehåller rejält med statistik och aktuella uppgifter. Vår egna favorit är sidan Soccerway. Tyvärr innehåller majoriteten av svenska sidor om fotboll alldeles för mycket reklam och tips om betting för vår smak. Vill du vara bra på Stryktipset, bör du välja resurser som är sakliga och fokuserar mera på content.

Tips 2: Var inte rädd för skrällar

Om du vill vinna riktigt stort på Stryktipset så gäller det att få in någon skräll. Om alla resultat är väntade så kommer du garanterat inte vara den enda som får 13 rätt. Var därför inte rädd för att ibland satsa på en underdog. Även när du väljer spela med Xperten, inkluderar de några skrällar på kupongen. Med andra ord så anser mjukvaran att chansen att någon av favoriterna inte vinner finns och den är stor. När du spelar Stryktipset, satsar du pengar just på att du är bättre på att förutspå fotbollsskrällar än alla andra. Vid favoritvinster blir utdelningen på Stryktipsspel skrattretande låg. Vårt tips är att lära sig allt om att gissa skrällvinster på fotboll. I så fall ökar dina chanser att bli rik på tipsspel.

Tips 3: Ibland, bara ibland, gå på magkänslan

Okej, det här kan verka motsägelsefullt mot de två tipsen ovan. Men ibland kan det faktiskt vara bra att gå på magkänslan. Låt huvudet bestämma mest men var inte rädd för att även ”lyssna” på magen ibland.