Menu

Tips på Måltipset

Spela på Måltipset

Det är inte bara lotto och andra nummerspel som är populära i Sverige. Vecka efter vecka köper vi Stryktipset och satsar pengar på tips på Måltipset, bettar på odds och köper skraplotter. Vi på Rätta Lotto vill gärna berätta mer om alla spel som är stora bland lottoköpare. Just därför kikar vi på hur du lämnar in enkla rader och gör systemtips på denna roliga kupong från Svenska Spel.

Idag börjar vi en serie av artiklar om diverse spännande spel som går att vinna mycket pengar på i Sverige, utan att behöva spela på utländska betting- och casinosidor på nätet. Första guiden handlar tips för Måltipset. Därefter kommer vi även att skriva liknande artiklar om andra Svenska Spels tipskuponger så som Stryktipset, Europatipset och Topptipset. Dessa artiklar kommer att publiceras senare under 2018.

På Måltipset gäller det att tippa de åtta målrikaste matcherna av trettio som Svenska Spel väljer ut för veckans spelomgång. Är du ensam med åtta stycken rätt på Måltipset tipskupong, vinner du alltid minst en miljon kronor. Det är rätt generöst för att vara Svenska Spel-toppvinst, även om det går att vinna betydligt mer, när man spelar på lotto med Joker.

Om ingen har åtta rätt förs vinstsumman över i form av en Jackpot till nästa veckas omgång av Måltipset. När du lämnar in din kupong, kan du välja mellan enkelrader och system. Xperten väljer du om du vill ha hjälp av tio experter att tippa matchresultatet.

Så här lämnar du tips på Måltipset

Nedan listar vi alla steg som du måste följa när du lämnar tips på din Måltipskupong. Liknande steg gäller även andra tipsprodukter från Svenska Spel.

 1. Klicka på Spela när du är inloggad på Svenska Spel hemsida
 2. Välj de åtta matcher du tror blir målrikast.
 3. Välj Joker och insats samt antal veckor du vill spela, om du nu vill krydda till din Måltipset-kupong med Joker. Det är alltså samma extra spel här som gäller som när du spelar lotto.
 4. Betala för din Måltipset-kupong så att du är med i nästa veckas omgång.

Så här spelar du systemspel på Måltipset

Utöver inlämning av enkla rader är det även populärt att tippa systemspel på Måltipset. Här följer en kort guide över hur du ska gå tillväga för att tippa systemtips.

 1. Klicka på Systemspel och välj M eller R-system: M-system kan liknas vid att spela flera enkelrader i en kupong. R-system är ett matematiskt system med minskat antal rader. Vinstchansen blir lägre än M-system. Å andra sidan minskar insatsen avsevärt!
 2. Klicka i samma antal matcher som system
 3. Välj Joker, insats och antal veckor du vill spela
 4. Betala för din systemspelkupong och du är med i Måltipset denna vecka!

Så här spelar du Xperten med enkelrader och system

För enkelrader:

 1. Klicka på ”Xperten”
 2. Välj önskat antal enkelrader du vill spela
 3. Klicka på ”Klar”
 4. Välj Joker, insats och antal veckor du vill spela

För Xperten med systemtips:

 1. Klicka på ”Systemspel” och välj M eller R-system. Se förklaring av systemen ovan.
 2. Klicka Xperten
 3. Välj önskat system
 4. Klicka på ”Klar”
 5. Välj Joker, insats och antal veckor du vill spel
 6. Betala

Tipsinfo på Måltipskupong

Tips! På Måltipset får du tillgång till Tipsinfo. Så här gör du: Klicka på menypilen längst upp till höger. Välj Tipsinfo i menyn och filtrera enligt önskemål. När du är klar med din inlämning så kan du även följa hur matcherna går live. Du hittar länkar till livespel och även får direkt uppdatering och kommentarer för vissa matcher som är med på Måltipskupongen.

Det som Svenska Spel borde bli lite bättre på är att bjuda dig på bra speltips när du tippar antal mål på sport. Tyvärr är det en av få spelkuponger som för närvarande inte innehåller någon tipsinformation från experter.