Menu

Spanska Lotto – Jackpot på minst 50 miljoner kronor

EL GORDOSpanien har länge varit Svenskarnas favoritdestination, både för semester och för att slå sig ned på ålderns höst. Visst är det då fantastiskt att vi svenskar nu även kan ta del av Spanska Lotto!

El Gordo Primitiva är ett av de populäraste lotterierna i landet och har dragningar varje söndag. Att spela på El Gordo Primitiva kostar drygt 20 kronor och minsta jackpotvinsten är runt 50 miljoner kronor. El Gordo Primitiva dragningar sker varje söndag klocka 21:30.

El Gordo Julotto

Den största lottohändelsen årligen i Spanien är El Gordo Julotto (det spanska jullotteriet).

Sammanlagt så spelar över 30 miljoner spelare från hela världen på El Gordo Julotto årligen. Vinstchansen är runt 15 % och sammanlagt så delas 22 miljarder kronor ut i vinster. Dragningen sker den 22 december och håller oftast på i över tre timmar. El Gordo Julotto kan jämföras med Bingolottos uppesittarkväll, fast med enormt mycket fler och större vinster.

Om Spanska Lotto

Ett annat stort lotteri i Spanien är La Primitiva. Detta är ett av Spaniens absolut populäraste lotteri och lockar idag spelare från hela Europa. Spanska Lotto har en enormt gedigen historia som går tillbaka enda till 1763 då ”Loteria Real”, det kungliga lotteriet, introducerades för första gången.

Spanska Lotto dragningar

Spanska Lotto dragningar sker varje torsdag och lördag klocka 21:30. Det kan bli svårt att se dragningarna live om du inte har Spansk TV. Däremot så går det givetvis att hitta resultaten från Spanska Lotto dragningar online strax efter sändning.

Spela Spanska Lotto på nätet

Det är idag superenkelt att spela Spanska Lotto på nätet. Det enda som du behöver göra är att surfa in på några av de lottosajter som finns listade hos oss och lägga din rad! Om du vill spela Spanska Lotto på nätet så får du välja 6 stycken nummer mellan 1 och 49. Varje rad kostar 2.50 euro vilket motsvarar strax över 20 kronor i dagsläget. Det går även att lägga till ett bonusnummer på Spanska Lotto vilket givetvis ökar dina vinstchanser.

Spanska Lotto resultat

Du kan enkelt och smidigt rätta dina Spanska Lotto resultat på nätet. Surfa bara in på lottosajten där du köpte din lott för att kontrollera om du blev en vinnare!

Spanska Lotto rekordvinster

Det har delats ut en rad Spanska Lotto rekordvinster genom åren och varje år delar lotteriet ut drygt 1,40 miljarder euro i jackpotvinster. Den största jackpotten som någonsin delades ut på Spanska Lotto landade på hissnande 101,7 miljoner euro, närmare 1 miljard svenska kronor.