Menu

Norskt lotto

Norskt lotto

I stora delar av världen kan vi se att spelmarknaden fullkomligt exploderat, och visst har den vuxit mycket även i Norge. Vi möts av reklam i flera olika sammanhang, där det vanligaste är på sportsändningar, diverse hemsidor och TV. Ja, casinospel och sportbetting på nätet är det många som ägnar sig åt. Ett annat spel som blivit allt större är lotto. Senast i april vann en norrman 88 miljoner på fysiskt lotto, men låt oss titta närmare på varför spelet växer på nätet.

Tidseffektivt

Många väljer att spela lotto i Norge av flera anledningar. Dels så kan du ta det lugnt hemma och softa på soffan när du spelar. Du slipper med andra ord att ta dig till ett ombud för att spela och därmed sparar du dig tid. Dessutom har de lokala spelbutikerna särskilda öppettider som kan göra det svårt för dig att spela när du vill på dygnet. Vissa norrmän som spelar i butik behöver även tänka på bensinkostnaden, som i dagsläget ligger på omkring 16 kr per kilometer.

Öppnar för andra strategier

Alla som spelar lotto vill givetvis ha så hög chans att vinna som möjligt. När det kommer till lotto på nätet, så har spelbolagen dels olika kostnader per lottorad, men också vinstchanser. Så det gäller att du gör din research och letar upp rätt online lotto, så att du redan där stärker dina chanser att vinna.

En annan strategi som flera spelare använder sig av, som funkar på nätet, är att spela under dygnets mindre populära tider. Det låter kanske märkligt, men faktum är att vinster ska delas ut och du har större chanser att vinna desto färre det är som spelar samtidigt. Så när du spelar online lotto gör du rätt i att kartlägga vilka tider på dygnet som minst antal personer spelar.

Internationella lotterier

Det finns gott om norska lotterier, men på nätet kan du smidigt komma åt de stora internationella lotterierna. Allt från europeiskt lotteri till asiatiskt och amerikanskt. De större lotterierna har givetvis fler deltagare än de norska, men de har även desto större vinster, så där är en avvägning att göra för dig som spelar.

Ja, lotto på nätet är onekligen på väg uppåt. Inte minst i Norge.