Menu

Bingo

I denna artikel går vi igenom ett fantastiskt roligt spel som påminner en del om lotto. Bingo och framför allt då nätbingo är extremt populärt idag. Boomen är förvisso över, men de flesta som köper lottokuponger har någon gång testat bingo på nätet.

Bingo är härlig spänning i vardagen! När du vill spela Bingo kan du välja att spela singelspel eller multispel. Du kan spela våra olika bingospel genom att klicka på spelen här ovanför. När du klickat in dig på ett bingospel som till exempel ”Nian” hittar du mer information om hur just det spelet fungerar.

Så här spelar du bingo på nätet

  1. Välj typ av bingospel du vill spela genom att klicka på det spelet.Ett tips är att kika på jackpottstorleken. Det är smart att välja bingospel med höga jackpottar som inte har gått på länge. Ytterligare ett tips är att kolla efter gratisbingoerbjudanden. Till skillnad från lotto, går det faktiskt att hitta bingorundor där du spelar helt gratis utan att betala riktiga pengar för brickor.
  2. När du har valt bingorummet, välj sedan antal brickor du vill spela med. Du kan bläddra mellan flera brickor och du väljer genom att klicka på brickan. Priset ser du normalt längst ned till höger. Det gäller de flesta bingosidor på nätet.
  3. Betala för dina bingobrickor nu. Då måste du självklart ha gjort en insättning först, om dina brickor kostar pengar. Är du inne på gratisbingo, behövs det ofta ingen insättning för att börja spela.
  4. Invänta bingodragningen nu.  Inne i spelet ser du antalet sekunder tills nästa speldragningen sätter igång, dvs tills bingobollarna börjar rulla.
  5. Resultatet presenteras efter hand. Du kan välja att själv dutta i siffrorna eller att det sker automatiskt genom att bocka i eller ur ”Auto-dutta”.
  6. Beroende på typ av spel så blir det ”bingo” enligt spelets regler. Reglerna hittar du inne i det spelet du befinner dig i. Notera att begreppen bingorum och bingospel används olika på olika spelsidor på nätet. Det korrekta namnet för det gränsnittet du befinner dig i när du laddar bingoklienten är ett bingorum. Spelen körs inne i bingorummet sedan ett efter ett.
  7. Efter det att bingospelet är över, presenteras resultatet i spelet samt under ”Mina spel” på ditt spelarkonto.

Skillnaden är mellan singelspel och multispel

Singelspel är bingotypen där du inte möter/spelar mot andra bingospelare. Här spelar du själv och är helt oberoende av andra brickor och spelare. Singelspel liknar ett lotteri och vinstsumman är fast. Du bestämmer själv insatsen och kan därmed påverka hur hög vinsten kan bli.

Multispel däremot är det vanliga bingot. Här spelar du mot andra bingoentusiaster och den som först får bingo vinner! Vinstsumman varierar beroende på antalet deltagare. Ju fler deltagare desto högre vinstsumma.

I multispelen kan du även chatta med andra spelare och dela spelglädjen! Har du angett ett alias i ”Min Profil” används det om du gör ett inlägg i chatten. Om du inte har ett alias är det ditt förnamn och första bokstaven i ditt efternamn som syns i chatten.

Svenska Spels olika typer av bingo

Det mest populära nätbingot med mest besökare att chatta med just nu är Svenska Spel. Nedan går vi igenom deras bästa bingorum, dvs Sveriges bästa bingospel just nu med flest medspelare.

Viktigt dock att notera att Svenska Spel inte är bra med bonuserbjudanden och gratisbingorundor. Vill du spela gratis utan insättning och/eller få en fet välkomstbonus, är vårt tips att du väljer utländska bingosidor i stället.

Klassisk bingo

Spelas med 75 nummer i en dragning och brickan har fem gånger fem rutor.

Variantbingo

Spelas med 75 nummer i en dragning på en bricka bestående av tre fält med fem gånger fem rutor.

Mönsterbingo

Mönsterbingo spelas med 75 nummer i en dragning på en spelbricka med fem ggr fem rutor. Här i detta spelet är ditt mål att fylla mönster som gäller för spelet i fråga och därmed kamma hem vinstpotten.

90-bollarsbingo

Spelas med 90 nummer i en dragning på en bricka med nio gånger tre rutor varav 12 rutor är frirutor. 90-bollarsbingo består av tre deldragningar, vinstgrupper, där det gäller att få fem markeringar på raderna inklusive frirutorna. För första deldragningen gäller det att få en rad, andra två rader och tredje full bricka

Bingo eller lotto – vad är bäst?

Lycka till nu med ditt bingospelande och ha det så kul! Glöm dock inte lotto. Vill du vinna jackpott värd miljoner, är det lottospel som gäller och är absolut bäst. Nöjer du dig med några hundralappar i jackpott och vill ha mer interaktion och hitta nya kompisar, är vårt tips att du väljer bingo på nätet.