Menu

Så spelar du lotto säkert

BankID för säkert spel

Med dagens moderna teknik är möjligheterna att spela på lotto fler än någonsin. Nu går det att spela direkt från datorn, plattan eller till och med mobilen hos massor av olika internetbaserade spelaktörer. Det är många som gläds över det nya stora utbudet men många undrar också hur säkert det egentligen är. Detta är något vi ska kolla närmare på.

Legitimera dig med några få knapptryck

Den stora konkurrensen på spelmarknaden leder till att aktörerna snabbt måste hitta nya sätt att skilja sig från varandra och helt enkelt kunna erbjuda sina användare något alldeles extra. Exempelvis finns det flera spelsidor som erbjuder olika bonusar på lotto (läs mer om det här), men så finns det också de som även ser till att optimera upplevelsen av att besöka deras tjänst. Både när det kommer till användarvänlighet och till spelutbudet.

Sverige är ett av de ledande länderna när det kommer till elektronisk utveckling. Eftersom svenskarna är så pass snabba på att ta till sig nya tjänster, såsom Spotify, Swish och BankID, har vi blivit en populär testgrupp för nya tekniska produkter. Detta speglas också i spelindustrin. På den svenska spelmarknaden är det numera möjligt att legitimera sig med några få knapptryck genom sitt mobila BankID.

Snabb och säker användning

Att legitimera sig med BankID är inte dumt. Dels går det väldigt snabbt att registrera sig, dels slipper man dela med sig av känsliga personuppgifter, såsom bostadsadress, telefonnummer och mailadress. Istället räcker det att knappa in sin kod och så är allt klart. Se den här länken för mer information om BankID i casinovärlden. Där finns exempelvis en lista över samtliga aktörer som erbjuder inlogg och registrering med BankID och vilka erbjudanden de har just nu.

Använd säkra transaktioner

Om du vill optimera ditt spelande ytterligare så ska du se till att använda tredjepartstjänster som PayPal och Trustly för att hantera transaktionerna så säkert som möjligt. Det går nämligen att föra över till och ta ut pengar från spelsidorna via PayPal och Trustly istället för att ange sina privata kontouppgifter. På så vis sker transaktionerna helt säkert utan att man behöver dela med sig av någon känslig data. På https://www.svenskslots.com/ finns en fullständig lista över vilka spelbolag som erbjuder den här typen av mellanhandstjänst.

Med andra ord, möjligheterna att spela på lotto är fler än någonsin men se till att spela säkert. Använd aktörer som accepterar legitimering med hjälp av BankID och transaktioner via tjänster som Trustly och PayPal för att slippa behöva dela med dig av några som helst känsliga person- och kontouppgifter.