Menu

Franska Lotto

Om du är sugen på att på att omfamna den franska spelkulturen och ha chans att vinna på ”le grande jackpot” så är Franska Lotto spelet för dig! En fördel med att spela på Franska Lotto är de höga vinstchanserna. I snitt så kommer du att vinna runt 1 av 6 gånger och jackpotten ligger alltid på minst 18 miljoner kronor!

Franska Lotto dragningar

FRANSKA LOTTODRAGNINGARTill skillnad från många andra lotteri så hålls det hela tre Franska Lotto dragningar varje vecka! Detta betyder att du alltid kommer ha något att se fram emot under veckans gång. Franska Lotto dragningar sker på måndagar, onsdagar och lördagar.

Tiden för dragningarna är runt klockan 20:30 svensk tid. Om du inte mot förmodan skulle ha fransk TV så kan det bli svårt att se dragningarna. Resultaten kommer dock upp internet någon timme efter dragning.

Spela Franska Lotto på nätet

Idag är det faktiskt fullt möjligt att spela Franska Lotto på nätet från Sverige! Allt du behöver göra är att välja ut någon av de lottosajter som finns listade på vår sida och köra igång! För att spela på Franska Lotto så måste du välja 5 nummer mellan 1 och 49. Dessutom så får du välja ett tilläggsnummer mellan 1 och 10. För att vinna jackpotten så måste du pricka alla 6 numer rätt. En rad på Franska Lotto kostar drygt 20 kr.

Franska Lotto Resultat

Om du har spelat på lotteriet så kan du finna Franska Lotto resultat på nätet, strax efter dragning. Tiderna för när Franska Lotto resultat kommer ut kan variera något. Generellt så brukar de dock gå att finna online runt 21:00 – 22:00 varje måndag, onsdag och lördag.

Franska Lotto Rekordvinster

Eftersom Franska Lotto har hela tre dragningar varje vecka så kan vinsten snabbt komma upp i storbelopp! Franska Lottos jackpott är nämligen progressiv, vilket betyder att den växer för varje veckan ingen spelare får 6 rätt. I snitt så växer jackpotten runt 8 miljoner per dragning, vilket betyder att många Franska Lotto rekordvinster har delats ut under åren! Den största vinsten som Franska Lotto någonsin delats ut var år 2011 då en spelare vann €24 miljoner.