Menu

Powerball – Klassiskt Amerikanskt lotteri

Trots att Mega Millions innehar världsrekordet i största lottovinsten så är Powerball ett av de mest klassiska lotterierna i USA. Det är just den som vi i Sverige känner till bäst av alla utländska lotton.

Powerballs historia går tillbaka enda till 1987 då lotteriet startade under namnet Lotto America. Några år senare bytte man namn till Poweball och sedan dess har lotteriet varit en framgångssaga. Miljontals spelare lämnar in kuponger varje vecka. Vi börjar vår recension med en reklamfilm från detta amerikanska lotteri som kan göra dig rik. Power ball är ett måste om du vill ha chansen att vinna miljoner!

Idag har även vi svenskar chans att spela på Powerball. Hur detta går till kan du läsa mer om i texten nedan!

Powerball dragningar

powerball amerikansk lotto dragningOm du vill följa Powerball dragningar så är det bara att bänka dig framför datorn på torsdags- och söndagsmorgnar. Klockan 04:00 svensk tid så sker dragningen och spelstopp är 30 minuter innan dragning.

Powerball dragningar sker i Florida, USA, men du kan följa dem live via olika hemsidor. Som du ser på bilden ovan, är dragningarna inte speciellt moderna och flashiga. Men vem bryr sig? Det viktigaste är ju summan du kan få på ditt bankkonto, om du har alla rätt. Och det går inte att klaga på vinstbelopp på Powerball. Svenska Spel har skrattretande låga vinster jämfört med amerikanska lotterier.

Spela Powerball på nätet

Idag går det hur bra som helst att spela Powerball på nätet från Sverige. Du gör det lättast genom att använda dig av ett lottospelbolag online (varav flera finns recenserade här). För att spela Powerball på nätet surfar du helt enkelt in på någon av dessa sajter, registrerar ett konto och kör igång!

Powerball Resultat

Om du inte skulle orka sitta uppe mitt i natten för att följa Powerball dragningar så går det givetvis bra att rätta dina Powerball resultat även i efterhand. Detta gör du enklast via spelbolaget där du lade ditt spel eller via Powerballs hemsida.

Powerball Rekordvinster

lottorekord största vinst på Power ball firas Trots att Powerball rekordvinster inte riktigt når upp i samma nivå som Mega Millions vinster så ligger man fortfarande långt över de europeiska lotterierna. Nedan har vi listat topp tre Powerball rekordvinster genom åren;

#1 – Överst på listan hamnar en vinst från 2015. Jackpotten landade då på drygt 384 miljoner dollar, över 3 miljarder svenska kronor.

#2 – Inte långt efter förstaplatsen hittar vi en storvinst från 2012. Vinstsumman slutade då på runt 381 miljoner dollar.

#3 – Den tredje största vinsten genom Powerballs historia delades ut, precis som den största vinsten, år 2015. Vinstsumman denna gång var 370 miljoner dollar.