Menu

Lomatonni – En Finsk lottovariant

Vinna på finska LomatonniI Finland finns det ett spel som få svenskar känner till: Lomatonni. Du kan spela Lomatonni självständigt utan att delta i andra spel, eller i anslutning till Lotto, Viking Lotto och Eurojackpot. Det finns tre Lomatonni omgångar varje vecka:

  • Onsdags-Lomatonni
  • Fredags-Lomatonni
  • Lördags-Lomatonni

Lördags-Lomatonni kan spelas som ett tilläggsspel till Lotto, Onsdags-Lomatonni som ett tilläggsspel till Viking Lotto och Fredag
s-Lomatonni som ett tilläggsspel till Eurojackpot. Du kan spela endast en eller alla Lomatonni-spel under en vecka.  Lomatonni kan även spelas som flerveckorsspel och som fortlöpande beställning (stående spel).

I Lomatonni väljer du en stad (60 st.) och ett nummer (1-100) eller låter spelsystemet dra lott som snabbspel det antal rader du önskar.   Du kan spela högst 20 spelrader på en gång.  Vid dragningen dras en stad och ett nummer, t.ex. ”Rooma 22″. En Lomatonni-rad kostar 0,50 euro. Det påminner något om Postkodlotteriet – ett lotteri som är enormt populärt hemma i Sverige.

Flerveckorsspel och spelbeställning

Utöver engångsspelet kan du spela Lomatonni som flerveckorsspel i 2, 3, 5 eller 10 veckor samt som spelbeställning i Veikkaus webbtjänst.

En beställning (Stående spel) är ett flerveckorsspel som debiteras från ditt spelkonto varje vecka dagen före dragningen. Beställningen fortsätter så länge det finns tillräckligt med pengar på spelkontot. Du kan avbryta din beställning när du vill.

Favoritrader

Du kan spara dina Lomatonni-favoritrader på ditt spelkonto och lägga in redan tidigare sparade favoritrader i ditt spel antingen på webben eller på försäljningsstället, där du spelar dina favoritrader med hjälp av Veikkaus -kortet.  Favoritrader som sparats på webben kan ändras och dessutom kan du spara nya favoritrader.

Sannolikhet att vinna på finska Lomatonni

Eftersom man i Lomatonni drar en stad (60 st.) och ett nummer (1-100) är antalet möjliga Lomatonni-rader 6 000 stycken.

Tabellen nedan beskriver sannolikheten för de olika resultaten i Lomatonni-spelet.

Resultat Antal kombinationer Sannolikhet av resultatet Vinstförhållande
Rätt stad och rätt nummer 1 0,02 % 6 000
Rätt stad 99 1,65 % 61
Rätt nummer 59 0,98 % 102
Båda fel 5841 97,35 % 1,03

Vinstklasser och vinstutdelning

Om den spelrad som spelaren deltar med innehåller samma stad och nummer som den lottade raden, deltar spelaren i vinstfördelningen på följande sätt:

Resultat Lomatonnis vinstbelopp
Rätt stad och rätt nummer, t.ex. ”Rooma 22” 1000 €
Rätt stad, t.ex. ”Rooma **” 5 €

Notera att spelaren kan vinna en vinst per omgång med spelraden.