Menu

Svenska lotto – Fortfarande populärast

Trots intåget av utländska lotteri i Sverige så är fortfarande Svenska Lotto det absolut populäraste lottospelet i Sverige idag! Nedan förklarar vi mer ingående om Svenska Lotto såsom när dragningarna sker, vilka de största vinsterna har varit, hur du kan rätta dina rader samt vart du kan se lottosändningarna.

Dragning och sändningar

För att uppleva den riktigt nervkittlande spänningen på Svenska Lotto så rekommenderar vi att titta på dragningarna i direktsändning. Dragningarna för Lotto sker varje onsdag och lördag på TV4. Kolla in rubrikerna ”Lotto onsdag” och ”Lotto lördag” nedan för att få mer info om spelstopp och sändningstider.

Jokervinst

Joker är ett tilläggsspel som finns att spela med exempelvis Lotto och Stryktipset. I jokerspelet så får du fylla i sju nummer. Du vinner om du har rätt nummer i början eller slutet.

Om du vill ha chans på de riktigt stora vinsterna så gäller det att fylla i Joker när du spelar på Svenska Lotto. Rätt lottorad, tillsammans med en jokervinst, kan nämligen generera enorma vinster! Vi på rattalotto.yourmedia.nbcdemo.com bjuder dig även på statistik över jokernummer i alla tidigare svenska lottodragningar.

Att spela på Joker kostar visserligen en slant extra men det ger dig även chans på en Jokervinst, som i kombination med en lottovinst har delat ut över 100 miljoner kronor till massor av spelare!

Drömvinsten

Att vinna drömvinsten är något som alla svenska lotto spelare drömmer om. Detta är den största vinsten som finns på lotto och har i dagsläget delats ut 27 gånger. Drömvinsten introducerades år 2005 och den senaste vinsten skedde i november 2016. Drömvinsten delas ut till spelare som lyckats pricka in sju rätt på lotto och samtidigt har minst två rätt på Joker.

Lotto i mobilen

Lotto mobil från Svenska Spel reklamTekniken utvecklas och idag kan du också spela Svenska Spels lotto i mobilen. Har du en smartphone eller platta, fungerar det hur smidigt som helst att lämna in en kupong utan att ens behöva logga in på ditt spelkonto från datorn.

När du köper en lott i din mobiltelefon, är du med i kampen om jackpotter och alla extra vinster det går att vinna på lotto. Det fungerar alltså precis likadant som när du lämnar in kupongen i butiken. Vi på rättalotto.com tycker att spel i mobilen är den smidigaste lösningen. Svenska Spel har en bra hemsida som innehåller allt du behöver för att få den ultimata spelupplevelsen. Att spela lotto online är enkelt och snabbt.

Rekordvinster

Drömmer du om att vinna miljoner på Svenska Spels lotto? Chanserna är goda. Sverige får över 100 nya miljonärer på lotto varje år. Håll i hatten nu för nedan kommer vi att presentera de allra största vinsterna i Lottos historia!

Visst är det endast svenska storvinster som vi tar upp i denna artikel. För att läsa mer om internationella dragningar och rekord, använd vår huvudmeny och läs om varje lotteri. Vi gör vårt bästa för att inkludera aktuell information om senaste jackpottar och rekordvinster i varje recension. Nu är det Svenska lotto som gäller.

Eftersom Drömvinsten inte har något vinsttak så kan jackpottarna bli hur stora som helst. Nedan har vi listat de tre största vinstsummorna som delats ut sedan introduceringen av Drömvinsten år 2005;

  1. 237 697 528 kr, 20 april 2013
    Den största drömvinsten i skrivande stund delades ut till en spelare från Norrköping i april 2013. Vinstsumman landade på otroliga 237 miljoner kronor.
  2. 214 595 981 kr, 27 mars 2010

Tvåa på listan hamnar en vinst från 2010. En spelare från Helsingborg kammade en solig vårdag hem drömvinsten på hela 214 miljoner kronor.

  1. 187 776 430 kr, 16 augusti 2014

På en hedrande tredjeplats hittar i en spelare från Farsta som i augusti 2014 inte kunde tro sina ögon när hen kollade lottoraden. Drömvinsten var ett faktum och spelaren kunde glatt inkassera 187 miljoner kronor.

Lotto onsdag

Vinna miljoner på lotto rekordDen första lottodragningen varje vecka sker på onsdagar. Se till att lämna in dina nummer innan spelstoppet klockan 17:15. Lotto onsdag sänds på TV4 varje onsdag med start 18:25.

Du kan även se dragningen i efterhand på Svenska Spels hemsida. Är du besatt av matte, kika på lotto onsdag dragningsstatistik innan du köper din kupong.

Lotto lördag

Om du inte kammade hem någon vinst på lotto onsdag, misströsta inte. Du har nämligen en ny chans bara tre dagar senare! Lotto lördag sänds, precis som lotto onsdag, i TV4. Spelstopp för Lotto lördag är 18:15 och dragningen sänds klockan 19:55. Precis som Lotto onsdag, kan du även se Lotto lördag i efterhand hos SS. Vi har också sammanställt en lista över alla dragna nummer i Lotto lördag sedan start.

Kolla lottoresultat

Om du inte har tid eller lust att se på dragningarna så kan du givetvis även kolla lottoresultat på nätet. På svenska spels hemsida hittar du alla dragningar för flera år tillbaka i tiden. Du behöver alltså inte gripas av panik om du skulle glömma bort att kolla resultat för lotto en vecka.

Om du är riktigt gammalmodig så går det även bra att kolla lottoresultat på text tv. Du hittar resultaten på SVT text sida 590.

Se lottodragningen

För att få den allra mest nervkittlande spelkänslan så rekommenderar vi att se lottodragningen live. Om du inte har möjlighet till detta så kan du alltid surfa in på Svenska Spels hemsida i efterhand.

Alltså; bänka dig framför TV4 varje onsdag klockan 18:15 och varje fredag 19:55. Och om du mot förmodan skulle missa det; håll dig borta från att kolla upp resultaten och klicka dig in på Svenska Spels ”Spel-TV” för att se lottodragningen i efterhand!