Menu

Betalningsmetoderna för poker på nätet

Vilka metoder erbjuds för insättning och uttag när du ska spela poker? Det är en av de första sakerna man ska fråga sig innan man väljer vilken spelaktör man vill finslipa sina färdigheter hos. Anledningen till det är för att det är ett bra sätt att räkna ut hur seriös aktören är. Om det är en pokersajt som samarbetar med kända företag som Paypal, Visa och MasterCard är det ett tecken på att den både är etablerad och seriös. Finns det däremot bara några få alternativ, och de består av betaltjänster som du aldrig har hört talas om, bör du se det som en varningsklocka.

I dagsläget finns det mängder av olika betalningsmetoder och alla har sina egna för- och nackdelar. I jakten på att välja bäst metod för pokerspel på nätet, dyker vi ned i några av de vanligaste alternativen.

Poker genom banköverföring

Banköverföring är kanske det kändaste, men inte längre det vanligaste, sättet att handla eller föra över pengar på. Däremot finns det fortfarande målgrupper som föredrar den här betalningsmetoden. Varför? Jo, för att det är ett väldigt säkert sätt att göra transaktioner på. Eftersom du använder din banks internettjänster, eller om du går direkt till ett bankkontor, är det banken som ansvarar för säkerheten då du lämnar över hanteringen till dem. Man slipper också förlita sig på en tredje part som ska agera mellanhand mellan din bank och webbsajten som du vill spela poker på, vilket återigen bidrar till en ökad säkerhet. Samtidigt är bankernas krypteringsstandarder några av de säkraste som finns.

Däremot finns det nackdelar och en av dessa är att det kan ta längre tid. En bank tar i genomsnitt 1-3 bankdagar (endast vardagar) på sig för att göra en transaktion. Det innebär att pengarna inte kommer att sättas in direkt på ditt spelkonto hos pokersajten. Detta ser många som ett stort hinder, men om du inte har några problem med väntetiden är det en pålitlig och säker metod. Observera däremot att det kan tillkomma avgifter.

Poker Betalning

Poker genom kortbetalning

Betalning med ett kredit- eller kontokort är den vanligaste metoden på nätet, oavsett om det är för att spela poker, e-handel eller vid köp av tjänster. En av anledningarna till detta är för att det är enkelt. Allt man behöver göra är att fylla i sitt kortnummer och säkerhetskoden, sedan är betalningen gjord. På vissa datorer och mobiler kan man även spara sina kortuppgifter, vilket gör att man inte behöver ta fram plånboken varje gång man vill göra en insättning. Genom att se till att kortet har en säkerhetsfunktion, som hos Visa kallas för Verified by Visa och hos MasterCard kallas för SecureCode, kan man vara säker på att uppgifterna inte hamnar i fel händer.

Men det finns också nackdelar. Precis som med banköverföringen kan det tillkomma väntetider. Det innebär att om du sätter in pengar på spelkontot en lördag, kommer du inte att ha dem på spelkontot förrän på måndag eller tisdag. Vissa kortföretag har däremot ingått särskilda avtal med pokersajterna som möjliggör direktöverföring. Det kan också uppstå problem vid uttag. Det är inte alla kredit- och kontokort som tillåter att uttag görs från en aktör som erbjuder casino- eller pokerspel.

Poker och e-plånböcker samt andra betaltjänster

I takt med internets utveckling har det fullkomligt exploderat med betalningstjänster och nya betalningsmetoder. De flesta spelsajter som erbjuder poker använder sig av flera olika betalningsmetoder, vilket ger spelaren fler valmöjligheter samtidigt som det ger aktören mer kredibilitet. En relativt ny betalningsmetod som ökar i användning bland de som spelar poker är e-plånböcker, som NETTELLER och Skrill. Detta är elektroniska plånböcker där användaren sätter över pengar från sin bank för att sedan säkert och smidigt kunna spela poker på nätet. Paypal är ytterligare en betaltjänst som är mycket populär i Europa och USA. Till skillnad från e-plånböckerna är det en omfattande betaltjänst som både kan agera plånbok men också faktureringstjänst för företagare. För pokerspelaren blir det en mellanhand som sköter direkta insättningar och smidiga uttag från pokersajten som man spelar Texas Hold’em eller 7 Card Stud på. För att underlätta vid in- och utbetalningar kan man koppla flera kort och/eller bankkonton till tjänsten.

E-plånböckerna och liknande betaltjänster har däremot inte slagit igenom i Sverige som de har gjort i många andra länder. Det kan bero på att några av dessa tjänster ännu inte har översatts på svenska, vilket kan vara ett hinder för de som inte behärskar engelska. Däremot har man sett en ökning av e-plånböcker med både svenska instruktioner och kundtjänster.

De vanligaste betalningsmetoderna

Statistik visar att svenskarna föredrar att göra kortbetalningar när de handlar och spelar på nätet. Detta stämmer bra överens med hur utvecklingen ser ut i resten av världen. MasterCard och Visa är de mest betrodda företagen och de vanligaste betalningsmetoderna som erbjuds åt de som spelar poker. De flesta pokerspelare anser helt enkelt att kortbetalning är det säkraste, enklaste och smidigaste sättet att betala på. Däremot finns det fortfarande en målgrupp som föredrar banköverföringar. Målgruppen med äldre spelare använder hellre sin internetbank än sina för kredit- och kontokort. E-plånböckerna har ökat i användning, men de ligger fortfarande efter jämfört med de mer traditionella betalningsmetoderna.

Alla betalningsmetoder har sina egna säkerhetsfunktioner, men oavsett vilken transaktionsmetod man använder för att spela poker är det viktigt att man själv vidtar åtgärder för att öka säkerheten. Det är viktigt att man läser pokersajtens villkor och att man kan ta del av sina tidigare transaktioner. I arbetet för att främja ansvarsfullt spelande ska spelaren kunna sätta ett tak på sina insättningar, vilket inte kan överstigas eller ändras hur som helst. Det ska samtidigt inte vara svårt eller krångligt att ta hantera transaktionerna och det ska finnas tydliga regler och instruktioner för hur insättning och uttag går till.

Egentligen finns det inget svar på vilken betalningsmetod som är bäst, även om det givetvis finns tjänster och metoder som är smidigare och snabbare än andra. Huvudsaken är att du använder en metod som du känner dig trygg med. Detta kommer inte bara lugna din oro, utan även bidra till att din pokerupplevelse blir bättre och mer avslappnad.