Menu

UK Lotto – National Lottery

UK Lotto, eller National Lottery, är ett offentligägt lotteri i Storbritannien. Lotteriet startade redan år 1994 och har sedan dess lockat ett enormt antal lottospelare varje vecka. Cirka 50% av intäkterna från UK Lotto används som vinstpengar medan 28 % går till välgörande ändamål.

Tidigare gick det endast att spela UK Lotto i Storbritannien. Idag går det dock, tack vare lottosajter online, även att spela UK Lotto från Sverige!

UK Lotto Dragningar

LOTTO DRAGNINGARVarje vecka sker två stycken UK Lotto dragningar, varav en går att följa direkt! Dragningarna sker på onsdagar och lördagar. UK Lotto onsdag sänds inte längre i TV men resultaten går att finna på internet runt klockan 23:30 varje onsdagskväll.

På lördagar så sänds dock UK Lotto dragningar live på den engelska kanalen BBC1. Om du inte har BBC1 i ditt kanalpaket så finns det flera sajter online där du kan se sändningarna direkt. Tiderna för UK Lotto dragningar lördag varierar beroende på vilka andra program som visas.

Spela UK Lotto på nätet

Trots att National Lottery är ett brittiskt lotteri så kan svenska spelare idag spela UK Lotto på nätet! Att spela UK Lotto på nätet är lätt som en plätt. Det enda du behöver göra är att surfa in på någon av de lottosajter som finns recenserade här på sidan och köra igång. En lottorad kostar 30 kr och du får välja ut 6 stycken nummer mellan 1-59. För vinna jackpotten i UK Lotto så gäller det att pricka in alla 6 nummer. Dessutom finns det en bonusboll som kan ge dig storvinst med 5 rätt + bonusbollen.

UK Lotto Resultat

Det enklaste sättet att hitta UK Lotto resultat är genom lottosajten som du spelade på. Oftast så kommer resultaten upp strax efter att dragningen har skett på lördagar, och runt klockan 23:30 på onsdagar.

Du kan även gå in på National Lotterys officiella hemsida för att se veckans UK Lotto resultat.

UK Lotto Rekordvinster

Eftersom lotteriet är Storbritanniens största så kommer det inte som någon överraskning att det delats ut några riktiga stora UK Lotto rekordvinster. Jackpotten i UK Lotto är progressiv, vilket betyder att den växer tills nästa dragning om ingen spelare har vunnit. Det finns inget tak för UK Lotto jackpott men om ingen vunnit efter fyra dragningar i rad så blir det automatiskt en vinnare (som har 5+1 rätt).

Den största vinsten på UK Lotto som någonsin utbetalats landade på £35.1 miljoner. Detta motsvarar i dagsläget runt 400 miljoner svenska kronor.