Menu

Bingo – Störst på nätet och i mobilen

Spela bingoOm du läser detta gillar du säkert lotto. Vad gäller online- och mobilspel, är det ett annat nummerspel som är betydligt mer populärt, nämligen bingo. Boomen i början av 2010-talet har nu avtagit, precis som det även har skett med poker.

Svenskar spelar slots och livecasino nu. Men att spela bingo på nätet är fortfarande stort i Sverige, jämfört med andra europeiska länder.

De flesta bingosidor på nätet har både den traditionella brittiska 90 Ball och 75 Ball som är mera populärt i Sverige. Vi gillar spela 75:an och framför allt Variant-versionen av spelet. 90 Ball Bingo ger dig 3 vinstchanser på varje bricka. Var först med att komplettera 1 rad, 2 rader eller ropa BINGO när du har full bricka. I 75 Ball Bingo ska du komplettera spelmönstret på din bricka för att vinna jackpot och det finns totalt 5 priser.

90 Ball

90 Ball Bingo består av 3 lodräta och 9 vågräta rader.

Varje rad består av 5 numrerade rutor och 4 tomma rutor. Varje bricka består således av 15 slumpvis valda nummer från 1 till 90. Den första lodräta raden består av numren 1 till 9, den andra raden av numren 10 till 19 osv. En strip består av sex brickor.

 • En rad: I första speletappen spelar du för en rad. Du vinner när alla 5 nummer markerats för valfri vågrät rad på strippen.
 • Två rader: Spelet fortsätter och nu spelas det för två rader. För att vinna måste du markera varje nummer på valfria två av tre rader på en enskild bricka.
 • Fullt kort: Sista etappen i 90 Ball Bingo är full bricka. Vinnaren är den första spelaren som markerat alla 15 nummer på en bricka. Vinsten ökar vid varje speletapp och vinnaren av full bricka får den högsta vinsten.

75 Ball

De bingonummer som ropas ut är associerade med bokstäverna i ordet BINGO. Numren under varje lodrät rad är alltid inom samma intervall:

B = 1-15, I = 16-30, N = 31-45, G = 46-60 and O = 61-75

75 Ball Bingo består av ett rutnät av 25 rutor med 5 lodräta och 5 vågräta rader. Varje ruta har ett nummer, med undantag för mittrutan. Mittrutan kallas för friruta (gratisruta) och har en ikon istället för ett nummer. De 24 rutornas nummer, plus den tomma rutan ger sammanlagt 25 nummer på varje bricka.

Varje spel har vanligtvis 5 vinster:

 • 1 rad
 • 2 rad
 • 3 rad
 • 4 rad
 • 5 rad/full bricka

Den spelare som först kompletterar en vågrät, lodrät eller diagonal rad vinner priset för 1 rad. För att vinna följande radpriser gäller endast nummer på vågräta rader.

Variantbingo

Bingo spel bollar75 Ball Bingo består av ett rutnät med 25 rutor varav 5 lodräta och 5 vågräta rader, sammanlagt 25 nummer på varje bricka. I 75 Ball Variant säljs brickor som en strip med 3 i taget och varje strip består av alla nummer från 1 – 75 utan att något nummer upprepas.

Den spelare som först kompletterar en vågrät, lodrät eller diagonal rad vinner priset för 1 rad. För att vinna något av radpriserna gäller endast nummer på vågräta rader.

Köpa bingobricka

En nedräkning visar den tid som återstår tills försäljningen slutar för nästa spel i rummet. När nedräkningen är slut tar det ytterligare 10 sekunder innan spelet börjar. Du väljer och ratar brickor genom att klicka på dom. Du kan också snabbvälja kort med nummerknapparna i ’Köp bricka’.

Via dator och surfplatta kan du klicka på knappen ”Blanda” för att få nya brickor om du inte gillar de som visas. En Köp-knapp visar totalkostnad för de valda brickorna. När du klickar på ´Köp´ bekräftas köpet. Du kan köpa fler brickor tills du nått max antal brickor eller tills försäljningstiden löper ut. Köpta brickor kan inte avbeställas.

Förköp av bingobrickor

Förköp av bingobrickor fungerar så här:

 1. Gå till bingolobbyn
 2. Klicka på en listvy i lobbyn med en lista på kommande spel.
 3. Välj antal brickor för önskat spel och rulla sedan rullisten neråt och klicka på ´Köp´.

De brickor som du har köpt visas sedan i spellistan intill det spel du har valt, i ´Mina Brickor´.

Vanliga frågor om bingo

·         KOMMER BINGOKUPONGER MED NÅGRA OMSÄTTNINGSKRAV?

Ja, i de flesta fall gäller vissa villkor för Bingokuponger. Alla dina vinster på spel med utestående omsättningskrav kommer att lagras i ditt Kupongsaldo tills du uppfyller satsningsvillkoren.

Du kan inte ta ut kontanter från ditt kupongsaldo. Du kan dock använda dessa pengar för att möta bonusvillkoren. Du kan se alla dina kuponger, information om gällande bonusvillkor och dina framsteg för att uppfylla dessa krav på sidan ’Min Bingo’.

·         VAD ÄR EN UTLÖPT KUPONG?

Om kupongsaldot är noll kommer satsningsvillkoret strykas och kupongen annulleras, med undantag för följande fall: Du har köpt biljetter för framtida spel ,för ett spel med ännu ej uppfyllda insatsvillkor. Om så är fallet kommer kupongen lämnas öppen tills antingen satsningskraven uppfylls eller vadet fastställs.

·         VAD BETYDER ”KÖP EN FÅ EN GRATIS” I BINGOSAMMANHANG?

För varje inköpt biljett till en viss spelrunda belönas du med X antal gratisbiljetter. Det kan också vara: Köp 5 få 2 gratis, köp 12 få 1 gratis o.s.v.

·         VAD ÄR EN BINGOKUPONG?

Bingobonuspengar sätts automatiskt in på Bingokupongdelen i ditt konto och du finner dessa i ´Min Bingo´. Saldon på Bingokupong kan inte tas ut och kan endast användas till att spela Bingo eller minispel i Bingo. För att du ska kunna ta ut pengar som du vunnit på en kupong måste du först uppfylla villkoren för gällande kupong. Alla återstående kupongsaldon måste spenderas före eventuella kontantsaldon. Pengar som satsas med bingokupong har olika inverkan på priserna, beroende på spelinställningarna.

·         VAD ÄR XTG?

XtoGo ökar spelarnas vinstchanser då även den som kommer i närheten av att vinna belönas. XTG avser din brickas position i ett bingospel, d.v.s. 1TG – ett nummer kvar, 2TG – 2 nummer kvar, o.s.v. 1TG- och 2TG-spel ger spelare chansen att vinna ett kontantpris även när de går miste om huvudpriset.

Dessa speciella spel kommer att ha en viss vinstutbetalning för spelare som uppnår XTG-kriteriet för sina biljetter BARA när de spelar för sista priset, d.v.s. full bricka. Du känner igen XTG-spel i schemavyn via ikonerna intill dem.