Menu

Hur du spelar smartare på online bingo

Brickspelet Bingo är en riktig klassiker som vi i Sverige ägnat oss åt i många år. Den största högtiden att köpa spelbrickor och spela bingo på är uppesittarkvällen, dagen innan julafton. Men idag finns det goda möjligheter att spela bingo när man vill, på nätet.

Ifall det är så att du själv är nyfiken på att börja spela bingo, eller vill förbättra dina färdigheter, kan du dra nytta av våra tips. Idag ska vi titta närmare på hur du kan höja flytet när du spelar bingo på nätet.

Generella regler

Innan du kommer igång med att spela ditt första parti bingo är det några saker du vill veta. Först och främst är bingo vad man kallar för ett turspel. Du kan inte själv styra vilka siffror som ska dyka upp och matcha dem på din bricka. Spelet går ut på att å en rad, ett specifikt mönster eller till och med en full bricka för att få så kallad bingo. Reglerna är enkla.

Auto play

Många använder sig av så kallad “auto play”, som gör att de numren som dyker upp under spelets gång markeras automatiskt på ens bricka. Spelaren behöver med andra ord inte göra någon egen ansträngning och dubbelkolla numren när den fyller i sin bricka.Den här smidiga funktionen finns inte tillgängligt på alla online bingon, så därför bör du leta upp ett online bingo med auto play.

Enkel strategi

Ja, bingo är ett turbaserat spel och det är därför svårt att komma på spelstrategier, men det finns en sak du kan göra för att höja dina odds att vinna – att spela med flera brickor. På så sätt får du garanterat flera chanser att vinna. Tänk bara på att anpassa antalet brickor efter din budget; det kostar mer att spela med fler brickor.

Minska konkurrensen

När du spelar bingo online så finns det alltid vinster att dela ut till de som spelar. Men för att du ska ha så stor chans som möjligt att vinna är ett bra tips att inte spela när många andra är online. Med det sagt bör du spela bingo online på udda tider och på så sätt tävla om att få lottorader mot färre personer.

Förhoppningsvis kan dessa tips ge dig lite mer flyt när du spelar!