Menu

Lottospel på Vegasmaskiner

Vegas maskinerna är ett klassiskt inslag runt om i Sverige. En vegasmaskin innehåller flera olika spel, bland annat KENO. I denna guide tänkte förklara lite mer om just detta spel!

Vad är en Vegasmaskin?

På över 1000 olika restauranger och uteställen runt om i Sverige står dem, Vegasmaskinerna. Förr hette de Jack Vegas, numera heter de bara Vegas. Dessa fysiska spelautomater har du garanterat stött på när du hämtat mat från den lokala kinarestaurangen eller pizzerian. Ett vanligt inslag är att man spelar för en mindre summa pengar medans man väntar på sin mat, och vem vet, har man tur får man maten betald genom en jack vegas vinst!

Redan under mitten av 90 talet kom dessa maskiner ut på marknaden, och sedan dess har spel som till exempel Fotbollsfeber, Grodjakt och KENO funnits med i bilden och skapat underhållning för tusentals och åter tusentals människor runt om i Sverige. På senare tid har dessa klassiska Vegasspel återskapats, och numera hittar man i princip alla spel från Jack vegas online.

KENO – lottoklassikern som aldrig försvinner

I detta lottospel går det ut på att välja ut ett antal olika siffror (minst ett, max nio) av de 70 möjliga val man har. När dragningen genomförs ska man ha så många rätt som möjligt, och ju fler rätt du har i förhållande till antal valda siffror, desto högre blir vinsten. Det fungerar ungefär som KENO man ser på tv alltså. 

Vegasmaskinen kommer göra 20 olika dragningar som slumpar fram ett nummer mellan 0-70, så din vinstchans här är alltså helt okej sett till sannolikheten. Skulle du pricka in det nummer som dras sist hamnar du per automatik i ett bonusspel, där det kommer dras 25 nummer istället för 20, vilket då alltså ökar dina chanser att vinna betydligt.

Hur mycket kan man vinna på detta lottospel?

Det som är lite speciellt med just Vegasmaskiner är att man inte kan vinna mer än maximalt 600 kronor. Detta är väl egentligen både positivt och negativt, man vill ju som spelare kamma hem den riktigt stora jackpotten. Men detta går alltså således inte att göra i en Vegasmaskin. Samtidigt minskar riskerna något för spelberoende, då jakten på ekonomiskt oberoende försvinner.

Att tänka på när man spelar Keno

Spela smart och metodiskt, var inte för aggressiv i dina insatser. Risken är att dina pengar tar slut alldeles för fort. Håll istället igen lite, och försök inte vinna tillbaka förluster genom att göra högre eller fler insatser. Spela heller inte för mer pengar än du har råd att förlora, gör en budget för hur mycket pengar du har råd att förlora, dela upp denna summa på antalet gånger du tänker spela. På så vis vet du exakt hur mycket pengar du kan röra dig med i varje spelomgång.