Menu

Newcastle mot Man City laguppställning

Newcastle mot Man City laguppställning

Inför mötet mellan Newcastle och Manchester City står båda lagen inför olika utmaningar. För Manchester City handlar det om att upprätthålla sin position i toppen av tabellen och fortsätta att jaga ligatiteln. För Newcastle är varje poäng viktig i deras strävan att undvika nedflyttning och säkra sin plats i Premier League. Detta gör matchen både spännande och betydelsefull för båda lagen.

Laguppställningar

 • Newcastle (förväntad):

 • Målvakt: Martin Dúbravka
 • Försvarare: Kieran Trippier, Sven Botman, Fabian Schär, Jamaal Lascelles (kapten)
 • Mittfältare: Joelinton, Matt Ritchie, Harvey Barnes, Miguel Almirón
 • Anfallare: Callum Wilson, Alexander Isak

Newcastle förväntas ställa upp med en startelva som består av spelare som Martin Dúbravka i mål, Kieran Trippier, Paul Dummett, Sven Botman och Fabian Schär i försvaret, med Jamaal Lascelles som lagkapten. Mittfältet förväntas bestå av Joelinton, Matt Ritchie, Harvey Barnes och eventuellt Miguel Almirón eller Joe Willock. I anfallet förväntas Callum Wilson och Alexander Isak starta.

 • Manchester City (förväntad):
 • Målvakt: Ederson
 • Försvarare: Kyle Walker (kapten), Rúben Dias, John Stones, Nathan Aké
 • Mittfältare: Mateo Kovačić, Rodri, Kevin De Bruyne
 • Anfallare: Jack Grealish, Erling Haaland, Jérémy Doku

Manchester City förväntas sannolikt ställa upp med en stark startelva bestående av Ederson i mål, med Kyle Walker, Rúben Dias, John Stones och Nathan Aké i försvaret. Mittfältet förväntas domineras av spelare som Mateo Kovačić, Rodri och Kevin De Bruyne, medan anfallet leds av Jack Grealish, Erling Haaland och Jérémy Doku.

Förväntad laguppställnings formation

Newcastle förväntas anta en defensiv 4-4-2 formation medan Manchester City troligen kommer att spela i sin vanliga 4-3-3 formation med en offensiv inriktning.

Nyckelspelare

 • Newcastle:
  • Martin Dúbravka: Som målvakt är Dúbravka avgörande för Newcastles chanser att hålla rent bakåt.
  • Callum Wilson: En målfarlig anfallare som behöver vara i toppform för att utmana Citys försvarslinje.
 • Manchester City:
  • Kevin De Bruyne: En av världens bästa mittfältare som kan avgöra matcher med sin kreativitet och förmåga att göra mål.
  • Erling Haaland: En unik talang med en imponerande målskörd som kan orsaka problem för vilket försvar som helst.

Taktik och Spelstil

Newcastle förväntas spela kompakt och försöka utnyttja kontringar med snabba spelare som Joelinton och Wilson. För Manchester City handlar det om att dominera bollinnehavet och använda sin snabba och tekniska spelstil för att tränga igenom Newcastles försvar.

Form och Prestanda

Newcastle har haft en blandad form under säsongen, med vissa imponerande prestationer men också perioder av svagt spel. Manchester City å andra sidan har varit i fantastisk form och har visat en imponerande konsistens i sitt spel.

Historia och Mötens Resultat

Historiskt sett har Manchester City haft ett övertag över Newcastle, men fotboll är en oberäknelig sport och tidigare möten kan inte tas för givet.

Skador och Avstängningar

Newcastle ser ut att ha ett relativt skadefritt lag förutom Sandro Tonali som är avstängd. Manchester City verkar också vara i en relativt god fysisk form med minimala skador.

Poängställning

Manchester City förväntas vara bland de främsta lagen i tabellen medan Newcastle troligtvis befinner sig längre ner i nedflyttningszonen.

Förväntningar och Prognos

Med tanke på Manchester Citys starka form och kvalitet i truppen är de favoriter att vinna matchen. En seger för City verkar vara det mest sannolika utfallet, men Newcastle kan överraska om de spelar upp till sin fulla potential och utnyttjar eventuella misstag från motståndarna.

Avslutande tankar

Mötet mellan Newcastle och Manchester City lovar att bli en intressant och betydelsefull match med mycket på spel för båda lagen. För Newcastle är det en möjlighet att visa sin förmåga och kämpa för varje poäng i jakten på överlevnad i Premier League, medan Manchester City strävar efter att fortsätta sin framgångsrika säsong och säkra ytterligare tre poäng i sin jakt på ligatiteln.