Menu

Spela i mobilen

Mobilen tros bli den föredragna spelenheten framför både datorn och surfplattan. Detta är ännu inte fallet för datorspel, men när det kommer till lotto- och casinospel har det skett en tydlig övergång. Dels är det mer tillgängligt att spela i mobilen, eftersom det är enheten som de flesta alltid har med sig, men det är också smidigare och enklare. 

Rattolotto

Däremot finns det vissa skillnader mellan att spela i mobilen och på en dator, och det är upp till var och en att avgöra vad de föredrar. 

Funkar inte för alla mobiler

Alla mobiler är inte anpassade för att spelas på. Skärmen ska helst vara minst 320 x 480 för att upplevelsen ska bli bra – och för att du ska se vad du gör. Samtidigt måste enheterna vara uppdaterade med de senaste operativsystemen för iOS eller Android. Alla nya smarttelefoner är optimerade för att spelas på, men om du har en mobil som är äldre än fem år är det inte garanterat att alla spelen kan köras.

Appar och anpassade webbsidor

Eftersom mobilen är en enhet med en mindre skärm kommer webbsidan inte att se likadan ut som på en stationär dator eller laptop. De mindre skärmarna gör att spelsajterna måste anpassa utseendet för att göra det lika enkelt för spelare att hitta sina spel som det är på en dator. Där vissa spelbolag väljer att mobilanpassa sina webbsidor, vilket är en enklare version av datorns, väljer andra att skapa appar. 

Det finns däremot skillnader i spelutbudet och alla spel är inte mobilanpassade. Det beror inte på mobilen, utan på att utvecklarna helt enkelt inte har tagit fram en version för en mindre skärm. De flesta lottospel och slots finns däremot i anpassade versioner. De sistnämnda spelen passar särskilt bra i mobilen och finns i ofantligt många varianter. Det finns alltifrån jackpotspel till klassiska spelautomater med teman hämtade från Warner Bros och DC Comics. Den tydligaste och oftast enda skillnaden mellan ett slotspel som spelas i mobilen och på datorn är att antalet rullar är färre på enheten med den mindre skärmen. 

Säkerhet och inställningar

Trots att det är enklare och mer tillgängligt att spela i mobilen råder samma spelansvar och säkerhet. Du använder fortfarande samma användarkonto och har du uppgett att du endast ska spela för en viss summa eller i en viss tid gäller det även i mobilen. Spelandet är fortfarande kopplat till dig även om du använder en annan enhet. 

Det kan finnas begränsningar för vilka inställningarna som kan ställas in i mobilen och för vilka betalmetoder som kan användas. Om din valda betalmetod inte är tillgänglig i mobilen får du göra insättningen på en dator, men sedan spela i mobilen.

PICDet är lika enkelt att spela i mobilen som det är på en dator. Det enda du måste tänka extra på är hur mycket mobildata du använder upp om du spelar utan att vara uppkopplad mot ett Wi-Fi. Det är också viktigt att vara uppmärksamma på vart du är någonstans, så att du inte missar anhalten du ska kliva av vid om du spelar när du sitter på bussen eller tunnelbanan.