Menu

Vilket lotteri har högst vinstchans?

Är du en person som älskar att spela på lotto, men tycker att du vinner alldeles för sällan? Det beror inte nödvändigtvis på att du bara har otur – det kan också vara så att du spelar på fel lotteri! Det finns nämligen hundratals olika spel som man kan prova lyckan på och beroende på utformningen av lotteriet, samt dess spelregler, så kan vinstchanserna variera ganska mycket. Nedan tar vi en titt på de lotterier runt om i Europa med allra högst vinstchans.

Tänk på det här innan du väljer lotteri

Innan du kastar dig över lotteriet med högst vinstchans så kan det vara värt att fundera över varför du spelar. Spelar du med drömmen om att kamma hem storkovan, eller är det själva känslan av att vinna som du spelar för? Bara för att ett lotto online har hög vinstchans så betyder det inte att du garanterat kommer att vinna stora summor på dina spel. Är vinstsumman det viktiga så bör du i första hand titta på lotteriernas jackpottnivåer. Men om du värdesätter vinsten i sig, oavsett summa, så är lotterierna med högst vinstchans rätt väg att gå.

I Sverige ingår inte lotterier under licensen för onlinespel och vadhållning, vilket gör att det endast är ett fåtal, statligt ägda spelbolag (och i vissa fall allmännyttiga organisationer) som tillhandahåller möjligheten att spela på lotto. Det kan vara värt att ha i åtanke att flertalet av de nedan listade lotterierna med andra ord inte är möjliga att spela på genom svenska bolag, utan kräver alternativa vägar.

Dessa är de fem lotterierna i Europa med högst vinstchans:

5. EuroMillions

EuroMillions är det lotteri i Europa med femte högst vinstchans. Lotteriet är omåttligt populärt över stora delar av Europa och vinstchansen ligger på cirka 7,7 procent.

4. Österrikes Lotto

På plats nummer fyra av lotterierna med godast chans till några extra kronor hittar vi Österrikes lotto. Vinstchansen på lotteriet ligger på dryga 8,3 procent.

3. El Gordo Primitiva

El Gordo de la Primitiva är en av två spanska representanter på listan. Med en vinstchans på 10 procent är El Gordo Primitiva det tredje mest lyckobringande lotteriet i Europa.

2. Frankrikes Lotto

Nummer två på listan är det franska lotteriet som ofta refereras till som enbart “Loto”. Lotteriet har en vinstchans på knappa 16,7 procent, vilket gör det till det lotteriet i Europa som betalar ut näst flest vinster.

1. El Niño

Vill du ha allra störst chans att vinna när du spelar på lotto så ska du vända dig till det spanska lotteriet, El Niño. Spelarna på El Niño har en vinstchans på hela 33,3 procent, vilket gör det till lotteriet med ohotat högst vinstchans.

Vinstchansen på andra populära lotterier

Lotterierna EuroJackpot och Lotto med Drömvinsten är två väldigt populära spel i Sverige. Inget av dem har riktigt lika hög vinstchans som ovan nämnda spel, men de toppar trots allt listan bland lotterier som tillhandahålls på den svenska spelmarknaden.

EuroJackpot är ett av Europas populäraste lotterier och har en vinstchans på lite över 3,8 procent. Det svenska, klassiska lotteriet med chans på Drömvinsten har en vinstchans på knappa 1,9 procent.

Spelar du för att vinna, snarare än att ro hem en enorm summa pengar, så gör du bäst i att spela på någon av de ovan listade lotterierna. Med det sagt så har alla de ovanstående lotterierna också betalat ut sin beskärda del storvinster. Skulle stjärnorna ställa sig rätt kan du alltså vinna både ofta och mycket!